Δεύτερη νίκη στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ20 στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ20 στο Δημοτικό Στάδιο Τρικάλων «Χρήστος Παπανικολάου-Σοφία Σακοράφα», για δύο παιδιά των αποστάσεων, την Ανδριάνα Μποντιώτη και τον Διονύση Καψάλη στις κούρσες των 3.000 μέτρων που έβγαλαν πολλά ατομικά ρεκόρ. Νίκες για τα φαβορί, Αντρέα Μίτα, Αρσένη Κουλούρη και Αλέξανδρο Γρηγοριάδη.
Πρωταθλητής σύλλογος αναδείχτηκε στους άνδρες ο Ελ. Βενιζέλος με 104 και στις γυναίκες ο Πανιώνιος με 79 πόντους. Πρώτος επαρχιακός σύλλογος ο ΑΓΣ Ιωαννίνων με 77 βαθμούς.
Πολύ ωραία κούρσα έγινε στα 3.000 μ. γυναικών με την Ανδριάνα Μποντιώτη του Πανιωνίου να έχει πιο πολλές δυνάμεις στην τελευταία στροφή και να κερδίζει με χρόνο 9.41.57, νέο ατομικό ρεκόρ.. Η Μποντιώτη, που την πρώτη μέρα του πρωταθλήματος είχε κερδίσει και τα στιπλ, στα μισά της κούρσας είχε μείνει περισσότερα από 30 μέτρα πίσω από τις Δήμητρα Ντάσκα (ΓΣ Τρικάλων) και Μυρτώ Βαλαχά (ΑΟ Πέλοψ), οι οποίες είχαν αναλάβει να οδηγήσουν από την αρχή. Η Ντάσκα ήταν η πρώτη που υποχώρησε και οριακά κράτησε την τρίτη θέση μπροστά από την 16χρονη Ιωάννα Σταματοπούλου (Πανιώνιος), που σπρίνταρε στην τελική ευθεία. Ο χρόνοι τους ήταν 9.52.50 κα 9.52.74. Η Βαλαχά τερμάτισε δεύτερη σε 9.45.09. Συνολικά οι δύο σειρές έβγαλαν 14 ατομικά ρεκόρ.
“Χθες στα στιπλ έκανα συντηρητική κούρσα καθώς είχαμε και τον σημερινό αγώνα. Θεωρώ πως στο Περού θα διεκδικήσω ένα νέο ρεκόρ στα στιπλ και μια καλή παρουσία. Σήμερα είχα τις δυνάμεις και στο τέλος έκανα την αντεπίθεση. Είμαι πολύ ικανοποιημένη από την παρουσία μου“, είπε η νικήτρια στα 3.000 μ., η οποία γυμνάζεται με τον Μάρκο Παππά.
Στα 3.000 μ. των ανδρών, η μονομαχία του νικητή των 5.000 μ., Διονύση Καψάλη (ΓΑΣ Αγρινίου) με τον Κώστα Γόντικα (ΣΑΚΑ) ανέδειξε νικητή τον πρώτο, που ήταν σαφώς πιο δυνατός στην ευθεία. Οι χρόνοι τους, 8.33.81 και 8.37.90 αντίστοιχα. Χάλκινο μετάλλιο για τον Γιάννη Γιαννακόπουλο (ΑΟ Πέλοψ) με 8.45.60. Όλοι πέτυχαν νέα ατομικά ρεκόρ, όπως και 11 ακόμα αθλητές στην κούρσα.
Τρεις αθλητές έριξαν πάνω από τα 50 μέτρα στο δίσκο. Καλύτερος όλων με 54.53 ο τρίτος της σφυροβολίας, Παύλος Τζαμτζής (ΓΣ Μανδρών). Δεύτερη θέση και αργυρό μετάλλιο για τον Χρήστο Παπαδόπουλο (ΓΑΣ Αλεξάνδρεια) με 52.68 και χάλκινο για τον Νίκο Λυμπερόπουλο (ΓΣ Αρκαδίας) με 50.08.
Ο Αντρέα Μίτα (Ευ Ζην Πρέβεζας) επιβεβαίωσε τα προγνωστικά και επικράτησε στο ύψος με άλμα στα 2.10 (απέτυχε στη συνέχεια μία φορά στα 2.15 και δύο στα 2.18), ενώ ο Γιώργος Μανωλόπουλος (Σπαρτιατικός) ήταν δεύτερος με 2.07. Τρίτος ο Πασχάλης Γεννίκης (ΟΦΚΑ Σέρρες) με 2.03, όσο πήδηξαν και οι τέταρτοι του τελικού, Γιάννης Τσορλιανός (ΜΕΑΣ Τρίτων) και Χαράλαμπος Αλιβιζάτος (ΓΕ Κεφαλληνίας).
“Δεν πήγα αρκετά ψηλά σήμερα, ωστόσο είμαι ικανοποιημένος από την παρουσία μου. Η χρονιά πήγε καλά, έκανα το 2,20 μ. στο Βόλο και μου δίνει ώθηση ενόψει του παγκοσμίου. Μου πήρε κάποιο διάστημα να προσαρμοστώ στην επιστροφή μου από τις ΗΠΑ, όμως τώρα όλα καλά. Συνεχίζουμε την προετοιμασία μας για το Παγκόσμιο“, είπε ο Μίτα.
Το φαβορί επικράτησε και στο ακόντιο και ήταν ο Αλέξανδρος Γρηγοριάδης του ΣΚΑ Δράμας, έστω κι αν με 62.28 έμεινε μακριά από τα στάνταρ του. Δεύτερος και τρίτος αντίστοιχα με νέα ατομικά ρεκόρ ήταν ο Γρηγόρης Γκατσιούδης (Μυρμιδόνες) με 58.18 και ο Ανδρέας Χρυσοστομίδης (Ερμής Ελίου) με 57.54.
Η… αύρα από την 5η θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18, βοήθησε τον Αρσένη Κουλούρη (Παναθηναϊκός) να φτάσει στη νίκη στο μήκος με 7.30, μπροστά από τον Γιάννη Γκάρτσιο (ΓΣ Κηφισιάς), που πέρασε τα εφτά μέτρα, 7.07, στην τελευταία του προσπάθεια. Τρίτος με 6.92 ο Γιάννης Μητρόπουλος (Αρίων Πάτρας).
Στα 4Χ400 μ. των κοριτσιών νικήτρια αναδείχτηκε η ομάδα του ΣΑΚΑ με μεγάλη διαφορά και με χρόνο 3.53.07. Έτρεξαν οι Μαρία Πετρολέκα, Ελένη Ροδοπούλου, Καλλιόπη Πατέρα και Νέλλυ Φλουτάκου. Ακολούθησαν ο ΑΣ Βεργίνα (Κασσάνδρα Γκιβιζίνη, Κατερίνα Γιαννουλίδου, Άλκηστις Γκιβιζίνη και Ραφαηλία Γιαννουλίδου) με 3.58.45 και ο ΓΣ Ηλιούπολης με 3.59.12 με τις Άρτεμις Τσοκαντά, Ναταλία Αμοριανού, Ιωάννα Τσεβά και Ιουλιάννα Ρούσσου να απαρτίζουν την ομάδα.
Στο τελευταίο αγώνισμα του πρωταθλήματος, τα 4Χ400 μ. αγοριών, το χρυσό μετάλλιο κέρδισε ο Ελευθέριος Βενιζέλος με τους Στέφανο Καστανάκη, Γιώργο Ιωαννίδη, Νίκο Κλέτσα και Γιάννη Λιόλιο και χρόνο 3.18.85. Δεύτερη μια άλλη ομάδα της Κρήτης, ο ΟΦΗ με επίδοση 3.23.44. Έτρεξαν οι Μάριος Τζατζαράκης, Σταύρος Παραγιουδάκης και Μύρων Ρεθυμνιωτάκης. Το χάλκινο μετάλλιο πήραν οι Δημήτρης Ξερογιάννης, Παναγιώτης Μπακάλης, Κώστας Ζώιτος και Αριστείδης Κατσέλης. Ο χρόνος τους, 3.23.82.
Δύο αθλήτριες, η Μαρία Ραφαηλίδου και η Κατερίνα Σχοινοχωρίτη διπλασίασαν τις νίκες τους στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ20 στο Δημοτικό Στάδιο Τρικάλων «Χρήστος Παπανικολάου-Σοφία Σακοράφα», τη δεύτερη μέρα των αγώνων. Στο επί κοντώ είχαμε δύο αθλήτριες να ανεβαίνουν στο βάθρο των νικητριών, ενώ τα 800 μ. και τα 200 μ. των ανδρών κρίθηκαν στο «νήμα».
Οι πρωταθλήτριες Ευρώπης Κ18 του 2022, Ηλιάνα Τριανταφύλλου (Αλέξανδρος Μακεδονίας) και του 2024 Αναστασία Μπουμπουλίδη (ΓΣ Κηφισιάς) μοιράστηκαν την πρώτη θέση στο άλμα επί κοντώ. Και οι δύο έφτασαν χωρίς απώλειες μέχρι τα 4.10, που πέρασαν με τη δεύτερη και στη συνέχεια απέτυχαν τρεις φορές στα 4.20. Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε η Ελένη Μήτση (Κερκυραϊκός) με άλμα στα 3.50.
“Η χρονιά είχε αρκετές αλλαγές για εμένα, με μεγαλύτερη το ότι έφυγα στις ΗΠΑ. Το καλό είναι πως προσαρμόστηκα γρήγορα στα νέα δεδομένα. Είχα έναν τραυματισμό μέσα στη σεζόν και έμεινα αρκετά πίσω στις προπονήσεις. Τώρα είμαι καλά και ελπίζω σε μια καλή παρουσία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Σίγουρα θέλω να είμαι στον τελικό“, είπε η Τριανταφύλλου, που ξεκίνησε να συνεργάζεται με τον ομοσπονδιακό προπονητή, Μανώλη Καραγιάννη.
Από την πλευρά της, η πρωταθλήτρια πριν από λίγες ημέρες στη Μπάνσκα Μπίστριτσα, είπε: “Κλείνει πολύ καλά η χρονιά. Ήμουν κουρασμένη οπότε ήταν μια αξιοπρεπέστατη επίδοση. Τώρα θα ξεκουραστώ και έπειτα θα επιστρέψω στις προπονήσεις με στόχο την Παγκόσμια Γυμνασιάδα τον Οκτώβριο“, είπε από την πλευρά της η Μπουμπουλίδη, που δε θα λάβει μέρος στο Παγκόσμιο Κ20, προκειμένου να μην επιβαρυνθεί.
Η πρόσφατη εστεμμένη πρωταθλήτρια Ευρώπης Κ18, Μαρία Ραφαηλίδου (Πηγή Ευόσμου) πέτυχε το νταμπλ στα Τρίκαλα, καθώς μετά το δίσκο, κέρδισε και τη σφαίρα με βολή στα 14.68. Την ακολούθησε η Ηλέκτρα Χιουτακάκου (Γυμνάσιον Γαλατσίου) με 14.41 και τρίτη ήταν με 12.56 η Δήμητρα Λάκη (ΓΣ Λαγκαδά).
“Σήμερα ήμουν αρκετά κουρασμένη, ωστόσο με αυτά τα δεδομένα πήγα καλά. Τώρα λίγες ημέρες ξεκούραση κι έπειτα προετοιμασία για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20“, είπε η Ραφαηλίδου.
Νταμπλ και για την Κατερίνα Σχοινοχωρίτη στα σπριντ. Μετά τα 100 μ., η αθλήτρια του Αριστίωνα Άργους επικράτησε και στα 200 μ. με νέο ατομικό ρεκόρ, 24.51 (0.2). Τον εαυτό της ξεπέρασε και η Κάλλια Ρέμπελου (Νεάπολη Χαλκίδας) με 24.88, ενώ τρίτη ήταν η Ήβη Σενκάλα (ΟΦΚΑ Αγ. Δημητρίου) με 24.99.
“Είμαι ικανοποιημένη πήγε πολύ καλά ο αγώνας, σταθερή χρονιά με καλές επιδόσεις. Δεν μπορώ να διαλέξω ακόμη ανάμεσα στα 100 μ. και 200 μέτρα. Το 2025 θέλω ακόμη καλύτερες παρουσίες και να διεκδικήσω τη συμμετοχή σε μια μεγάλη διοργάνωση“, είπε η αθλήτρια από το Άργος, που σπουδάζει στη Θεσσαλονίκη και γυμνάζεται με τον Γιάννη Τσιτσιλιάνο.
Στα τελευταία μέτρα κρίθηκε η νίκη στα 800 μ. των ανδρών με τον Βασίλη Σαλπά (Δούκας) να υπερισχύει του Ανδρέα Γεωργίου (Αθηνόδωρος Αιγίου) με 1.52.61 (ατομικό ρεκόρ) έναντι 1.52.67. Ο Αριστείδης Κατσέλης (Νίκη Βύρωνα) τερμάτισε τρίτος σε 1.53.90, επίσης νέα ατομική επίδοση.
“Είμαι χαρούμενος με τη νίκη και το νέο ατομικό ρεκόρ. Ήθελα να μπω να κάνω έναν δυνατό αγώνα και μου βγήκε. Είμαι πολύ χαρούμενος για όσα πέτυχα στη διάρκεια της χρονιάς και ανυπομονώ για την επόμενη που θα έρθει“, είπε ο Σαλπάς
Ακόμα πιο αμφίρροπος ήταν ο τελικός των 200 μέτρων με τον Μιχάλη Κολυδά (ΑΟ Ερμής) να κερδίζει με θεαματική βουτιά με 21.77 (-0.1) τους Αντώνη Τζιαμπίρη (ΦΣΚΑ Κοζάνης) και Παναγιώτη Κεσκινίδη (Πολυνίκης Ορεστιάδας) που τερμάτισαν ελάχιστα πίσω του με 21.81 και 21.90. Στα 21.91 σταμάτησε το χρονόμετρο για τον τέταρτο Κώστα Φαρμάκη (ΓΣ Έδεσσας).
“Είχα μια έντονη ενόχληση στο τέλος στη φτέρνα ελπίζω να μην είναι κάτι σοβαρό. Είμαι χαρούμενος με τη νίκη μου και ελπίζω σε ακόμη καλύτερες παρουσίες το 2025, όπου θα διεκδικήσω τη συμμετοχή μου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20“, είπε ο νεαρός νικητής των 200 μέτρων.
Η Ιουλιάννα Ρούσσου «έσπασε» τα χρονόμετρα στα 800 μέτρα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ20 στο Δημοτικό Στάδιο Τρικάλων «Χρήστος Παπανικολάου-Σοφία Σακοράφα», τη δεύτερη και τελευταία μέρα των αγώνων.
Με την συναθλήτριά της στον ΓΣ Ηλιούπολης, Ναταλία Αμοριανού, να τη βοηθά να περάσει στο 1.02.5 τα πρώτα 400 μέτρα, η Ρούσσου άντεξε στο δεύτερο 400άρι και με χρόνο 2.05.20, διέλυσε το δικό της πανελλήνιο ρεκόρ Κ18 που είχε σημειώσει νωρίτερα στη σεζόν με 2.06.67. Δεύτερη τερμάτισε η Μαρία Σταυριανού (Παγχιακός) με 2.11.99 και τρίτη η Λεμονιά Κιούλιου (ΑΕ Μεσογείων) με 2.13.46.
“Αυτή την επίδοση ήθελα να κάνω στη Σλοβακία, γιατί ήξερα πως ήμουν σε πολύ καλή κατάσταση. Πήγε πολύ καλά σήμερα και βγήκε ο χρόνος που ήθελα, το πέρασμα ήταν πολύ καλό και σε αυτό βοήθησε και η συναθλήτρια μου. Σίγουρα δεν είχαμε τα σπρωξίματα που είχαμε στο Ευρωπαϊκό, ήταν μια σταθερή κούρσα, όπου ήξερα τι πρέπει να κάνω. Νιώθω ανακουφισμένη που πέτυχα το στόχο μου. Στόχος μου για το Παγκόσμιο είναι να διεκδικήσω μια θέση στον τελικό. Έχω την εμπειρία του Ευρωπαϊκού και ξέρω τα λάθη που πρέπει αν αποφύγω“, είπε μετά το τέλος των 800 μ. η αθλήτρια του Δημήτρη Πλατή.
Το πρώτο χρυσό μετάλλιο της δεύτερης μέρας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κ20 κατέκτησε η Παρασκευή Πουλλή (Δάφνη Ρόδου) στη σφυροβολία με βολή στα 56.13. Δεύτερη ήταν η Αφροδίτη Τζατζιμάκη (Ελ. Βενιζέλος) με 55.56 και τρίτη η Αμάντα Φραντζεσκάκη (Ελ. Βενιζέλος) με 54.03. Την καλύτερη βολή του αγώνα, πάντως, σημείωσε η Κύπρια Βαλεντίνα Σάββα, που αγωνίστηκε εκτός συναγωνισμού, με 66.60.
Μεγάλη κούρσα έκανε η Ελένη Ροδοπούλου (ΣΑΚΑ) στα 400 μ. με εμπόδια και έφτασε στη νίκη με ατομικό ρεκόρ, 1.00.53, ξεπερνώντας στο τελευταίο εμπόδιο την Κατερίνα Νατσιοπούλου (Αρχέλαος Κατερίνης) που τερμάτισε δεύτερη με 1.01.28. Η επίδοση της Ροδοπούλου είναι καλύτερη από το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 (1.01.00). Χάλκινο μετάλλιο για την 16χρονη Ραφαηλία Γιαννουλίδου (ΑΣ Βεργίνα) με 1.02.39, χρόνος ένα εκατοστό πάνω από το ρεκόρ της. Η αθλήτρια που σπουδάζει στο Λονδίνο και καταφέρνει σε δύσκολες συνθήκες να συνδυάσει και την προπόνηση της, δήλωσε: “Πήγε πολύ καλά σήμερα η κούρσα. Ένιωθα πολύ δυνατή, δεν περίμενα να κάνω δύο δευτερόλεπτα ατομικό ρεκόρ, πόσο μάλλον το όριο για το Παγκόσμιο, έγινε όμως και χαίρομαι για την πρώτη πανελληνία νίκη μου. Το δυνατό μου σημείο είναι να κάνω την αλλαγή στην τελική ευθεία, κάτι που έκανα και σήμερα. Είχα δυνάμεις, πήγε ωραία η κούρσα και στο τελευταίο εμπόδιο έβλεπα το όριο να πλησιάζει. Θέλω μέχρι το τέλος της χρονιάς να πετύχω ένα ακόμη ατομικό ρεκόρ, γιατί όχι και χρόνο κάτω από τα 60.00. Σπουδάζω στο Λονδίνο και καταφέρνω να γυμνάζομαι τρεις φορές την εβδομάδα σε ανοιχτό στάδιο με αρκετά χαμηλή θερμοκρασία. Θα συνεχίσω με ακόμη υψηλότερους στόχους“. Η Ροδοπούλου γυμνάζεται με τον Περικλή Χατζηαναστασιάδη.
Στο αντίστοιχο αγώνισμα των ανδρών, ο Βλαδίμηρος Ανδρεάδης κυνήγησε μια καλή επίδοση και πέρασε πολύ γρήγορα τα πρώτα 200 μέτρα. Το χρονόμετρο έδειξε 52.60 για τον αθλητή του ΓΣ Κερατσινίου, ο οποίος, όμως, ακυρώθηκε για αντικανονικό πέρασμα στο τρίτο εμπόδιο και πρώτος ανακοινώθηκε ο δεύτερος της κούρσας, Μύρων Ρεθυμνιωτάκης του ΟΦΗ με 54.24. Προσωρινά δεύτερος ανέβηκε ο Γρηγόρης Ασπραδάκης (Αστέρας Αιγάλεω) με 54.40 και τρίτος ο Χριστόφορος Παπαγεωργίου (Πηγή Ευόσμου) με 55.84. Ωστόσο, η ομάδα του Ανδρεάδη υπέβαλε ένσταση και ύστερα από εξέταση του βίντεο, ο αθλητής δικαιώθηκε και επανήλθε στην πρώτη θέση, με δεύτερο τον Ρεθυμνιωτάκη και τρίτο τον Ασπραδάκη.
Η πολύ αμφίρροπη μάχη στο μήκος ανέδειξε νικήτρια τη δεύτερη του τριπλούν, Ζωή Ράπτη (ΑΓΣΙ) με 5.96, μόλις έναν πόντο μπροστά από την Μαριάννα Ζαφειρίδου (ΓΑΣ Αλεξάνδρεια). Χάλκινο μετάλλιο για την Μαγδαληνή Μαλάτου (ΑΓΣΙ) με 5.87, όσο πήδηξε και η τέταρτη Σοφία Τσαρσιταλίδου (Αίολος Πτολεμαΐδας), που είχε χειρότερη δεύτερη προσπάθεια (5.81-5.80).
“Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα πήγε πολύ καλά, είμαι πολύ ευχαριστημένη με την παρουσία μου. Η αθλήτρια είναι πως στο μήκος δεν περίμενα να πάω τόσο καλά, καθώς είχα και την κούραση από το τριπλούν. Στο τριπλούν ήθελα να κυνηγήσω μία καλύτερη επίδοση και να επιβεβαιώσω για μία ακόμη φορά φέτος το όριο για το Παγκόσμιο. Η χρονιά ήταν δύσκολη λόγω πανελληνίων, πέτυχα το στόχο μου και εκεί. Συνεχίζω με στόχο ακόμη καλύτερες επιδόσεις“, είπε η Ράπτη.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου